И двата лава имаат и симптоми на болеста, а вирусот бил потврден во брисот земен од носот и од изметот. Сега се тестираат и други животни со коишто чуварот бил во контакт.

Лавовите Лео и Ајана во Зоолошката градина во Загреб се заразени со коронавирусот. Тие се заразиле од чуварот кој се грижел за нив, пренесуваат медиумите во регионот.

И двата лава имаат и симптоми на болеста, а вирусот бил потврден во брисот земен од носот и од изметот. Сега се тестираат и други животни со коишто чуварот бил во контакт.

Во Европа имаше повеќе случаи на заразени животни.