На предвремените парламентарни избори во Косово, што ќе се одржат на 11 јуни, со своја кандидатска листа ќе учествува и партијата на Македонците од Гора „Единствена горанска партија“.

„На кандидатската листа на нашата партија се наоѓаат 13 кандидати од разни делови на целата област Гора. На листата се млади и вредни луѓе, кои се залагаат за подобрување на положбата на горанската заедница, зачувување и активно промовирање на нашите културни вредности, обичаи и традиции, како и формирање општина Гора во согласност со Уставот и законите на Косово, вели претседателот на партијата и носител на листата, Адем Хоџа.

Меѓу тринаесетте кандидати се и три жени. На изборното ливче партијата е на 11 место, а мотото на партијата е „Само единствени за Гора“