Тој не исклучи и нова распределба на владините ресори и нови министерски имиња

Најавената оставка на премиерот Зоран Заев ќе биде доставена во Собранието деновиве, до средината на наредната недела веќе ќе биде познато и името на новиот мандатар. За 10 дена веројатно ќе се избере и нова влада. Оваа динамика на политичката сцена по неделните избори, но и дилемите дали Заев ќе се повлече дури пред Нова година, вечерва ја најави владиниот партнер на Заев – лидерот на ЛДП,  Горан Милевски. Тој не исклучи и нова распределба на владините ресори и нови министерски имиња, објави телевизија Сител.

Милевски потврди дека Заев и денеска на владините партнери им посочил дека не се откажува од одлуката за оставка поради лошите изборни резултати. Тој нагласи дека очекува да се зголемува владејачкото мнозинство и тоа со пратениците на Алтернатива, од којашто се чека одговор дали ја прифаќа оваа  понуда.