Администрацијата на американскиот претседател, Доналд Трамп, им забрани на снимателите на телевизијата CNN да влезат со камери на прес конференција за новинари. Сепак, тоа не ги спречи од последниот прес наместо снимка да донесат слика.

Американската медиумска куќа во Белата куќа го испрати цртачот Бил Хенеси кој прес конференцијата ја долови преку цртеж.

Наместо прилог, на телевизијата е објавена аудио снимка и цртеж од портпаролот на Белата куќа, Шон Спајсер.