Првиот ден на Курбан Бајрам 31 јули (петок) е неработен ден за граѓаните од муслиманската вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална политика (МТСП).

Од Министерството на граѓаните од муслиманска вероисповед им го честитаат празникот Курбан Бајрам.

Понеделник, пак, ќе биде неработен ден за сите граѓани на Македонија поради националниот празник Илинден.