По изјавата на пратеникот Љубен Арнаудов, обвинет за настаните од 27 април минатата година, дека изјава ќе даде само за 50 евра, новинарите на паузата од денешното рочиште собраа пари и му ги понудија на Арнаудов да даде одговор на прашањето, дали ќе поднесе барање за амнестија.

Сепак тој не одговори на прашањето туку кажа дека само сакал да се пошегува, но не и да ги навреди новинарите.