Бизнисменот Орце Камчев денеска претпладне беше на разговор во Специјалното јавно обвинителство. Во 11 утрово тој набрзина ги напушти просториите на СЈО и новинарите не успеаја да го фотографираат, а се стекна впечаток дека и нему не му годеше медиумското внимание.

Орце Камчев е во кумски врски со Сашо Мијалков, поранешен директор на тајната полиција и прв братучед на претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски.

НОВАТВ дознава дека за Камчев нема истрага, туку предистражна постапка, па во СЈО дошол сам, во својство на сведок.

Редакцијата на НОВАТВ долго време ги истражува врските помеѓу Камчев и високи владини фунцкионери. Прочитајте повеќе за Камчев на следните линкови:

Панама документи: Миленичето на власта, од плејбој до тајкун

Случај ФАС 11 октомври: Нема „дил“ ако не е Камчев-Ексико „ориентед“