Основниот суд Велес одреди 30 дена притвор за поранешниот претседател на Кривичниот суд Скопје, Владимир Панчевски поради отсуство на рочиштето за судскиот предмет „АКМИС“ во кој е обвинет.

Веста за притворот на Панчевски ја објавија од „Коалиција Сите за правично судење“ од каде појаснуваат дека мерката е одредена за обезбедување на негово присуство на судењето.

На денешното рочиште за предметот „АКМИС”, кој се води во Основиот суд Велес, не се појавиле ниту обвинетиот Панчевски, а не бил присутен ниту неговиот правен застапник.