Во саботата навечер, припадници на полицијата спроведуваа акциски контроли низ објектите во главниот град.

Според не официјални извори, на мета на ноќната акција на МВР се угостителски објекти, ноќни клубови, агенции за обезбедување и други објекти.

Од Министерството за внатрешни работи се уште нема официјална потврда, но најавена е прес-конференција подоцна во текот на денот.