Се зајакнува Финансиската инспекција за контрола на користење на парите во јавниот сектор и од ЕУ фондовите

Меѓу позначајните измени е и зголемување на износот на глоба за раководителот на субјектот на финансиска инспекција, како и воведување нови прекршочни одредби за сторени прекршоци...

(ВИДЕО)Заедничка контрола на МВР и БЈБ на 104 локации во земјава, исклучи 23 возила од 328 контролирани кои вршеле јавен превоз на деца

Вчера (03.02.2022) во периодот од 06.30 до 09.30 часот, врз основа на утврдени приоритети за подобрување на јавната безбедност, како и почитување и доследно спроведување на...