(ВИДЕО) Контролирани 347 угостителски објекти, уапсени 3 лица со дрога, затекнати 56 малолетници и гости без сертификат за вакцини

Денеска (29.01.2022) во периодот од 00.00 до 04.00 часот полициски службеници од сите сектори за внатрешни работи во рамки на Бирото за јавна безбедност, во координација...

Кривичен суд прифатил една казна за функционер, а СЈО побарале девет

Специјалното јавно обвинителство од Кривичниот суд побарал да бидат казнети девет одговорни лица од институциите кои не соработувале со обвинителството и не ги доставувале бараните податоци,...