Прашање на време беше кога ќе се воведат мерки и кај нас, бидејќи така функционира цел свет, скоро сите земји во Европа каде сертификат за вакцинација станува секојдневие и “пропусница”, билет, како сакате, за движење. Мора да се стави ред, па разбирливо е да има нови мерки, но предизвик со кој би се соочиле ние угостителите се редарите кои ќе треба да ги прегледуваат сертификатите и овде, искрено се надевам на поддршка од надлежните институции – дали МВР или ДПИ. Но, во ниту еден случај не треба да сме оставени сами и да се соочуваме со несакани настани или сцени пред локалите, вели Предраг Васиљевиќ – Пеџа.