На режисерката Теона Митевска Стругар и е доделен орден Витез на уметноста и литературата од Франција на синоќешната церемонија во француската Амбасада во Скопје.

Орденот го добива за нејзиниот придонес во филмската уметност, за промоција на македонската и француската култура и уметност, преку магијата на филмот.