Илинка Митрева одликувана со орден „Витез на легијата на честа“

Во француската резиденција вечерва амбасадорот на Франција Сирил Бомгартнер, во името на Претседателот на Француската Република со орденот „Витез на Легијата на Честа” ја одликува поранешната министерка...