Француски судија поднесе официјално обвинение против рускиот сенатор и бизнисмен Сулејман Керимов за перење пари, со цел затајување на данок.

Обвинителот на Ница, Жан-Мишел Претр, каде Керимов беше уапсен пред три дена, го потврди тоа и за агенцијата ТАСС.

На листата на „Форбс“ Керимов е 21-от најбогат руски бизнисмен чие богатство се проценува на 6,3 милијарди долари.