Швајцарија ги советува своите граѓани да ја напуштат Русија, соопшти швајцарското Министерство за надворешни работи.

Се препорачува швајцарските граѓани чие присуство во Русија не неопходно, да ја напуштат земјата на свој трошок. Одлуката за напуштање на државата е индивидуална одлука, се вели во упатството за патување на веб-страницата на швајцарското МНР, кое беше ажурирано денеска.