Слободата на медиумите е во канџите на политиката, ако се погледнат извештаите на кои бележат константен пад за Македонија на ова поле. Тоа кулминираше во четвртокот со нападот на новинарите во Собранието, за што сведочат самите тие. Зошто се посегна по нивната безбедност, во ова видео.