Дејвид Бекам останува без возачка дозвола во наредните шест месеци поради користење на мобилен телефон зад волан. Поранешниот капитен на англиската фудбалска репрезентација се изјасни виновен пред надлежен судија и го призна сообраќајниот прекршок додека го управувал неговото „бентли“ во ноември во 2018 година.

Бекам го фотографирал случаен минувач како држи мобилен телефон за време на возење во колона што се бавно се движела низ центарот на Лондон. За таков прекршок во Англија се впишуваат шест казненин бода, но бидејќи славниот фудбалер веќе ги имал за пребрзо возење, судот реши да ја одземе дозволата пришто му изрече и парична казна од 750 фунти.

Судијката Кетлин Мур на крајот на процесот му рече на обвинетиот Бекам дека разбира дека била голема сообраќајна гужва и дека возел во колона што бавно се движела меѓутоа според законот не постои изговор.