Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски упати апел до граѓаните кои ќе бидат дел од вечерашниот протест против францускиот предлог, правото да го искористат на демократски начин и притоа да не дозволат да бидат изманипулирани како што беа некои други и да нападнат полициски службеници или витални објекти.

„Секој напад ќе биде најстрого санкциониран. Посебен апел до сите политички субјекти во државата на одговорен однос, бидејќи тие се задолжени да бидат и најодговорни. Протестот е демократско право и може да организираат, но никако не смее да организираат насилства и рушење на државата и уставниот поредок“, напиша тој на својот фејсбук профил.

Како што вели тој, сите заедно треба да придонесеме кон заедничкиот мир, кон заедничката безбедност и стабилност.