Стејт Департмент: Калифатот на ИД пред пораз, Иран останува најголем спонзор на тероризмот

Соединетите Американски Држави и нејзините партнери остварија голем напредок во борбата против меѓународните терористички организации во 2018 година, се наведува во годишниот извештај на Стејт департментот...