Порака од протестот за Алмир: Правдата во Македонија е мртва

Додека високата претставничка за надворешни работи и безбедносна политика на Европската унија и заменик-претседател на Европската комисија, Федерика Могерини им се обраќаше на пратениците, група граѓани...

Денеска пресуда за случајот Алмир

Денеска се очекува кумановскиот суд да  изрече пресуда за убиството на 4 годишниот Алмир. Сите четворица обвинети во случајот на минатото рочиште се изјасниле како невини...

Четворица обвинители: Во случајот Алмир треба да се суди за убиство

Со преквалификацијата е сторена повреда на основните начела за Законот за јавно обвинителство како што се начелото на законитост, непристрасност, објективност и заштита на слободите и правата на човекот и граѓаниниот кои воедно се и основни темелни вредности н Уставот на РМ