Удар врз персоналот: „Јунајтед“ и „Делта“ откажаа над 200 летови поради Омикрон

„Јунајтед ерлајнс“ и „Делта ерлајнс“ соопштија дека откажале десетици летови на Бадник, бидејќи ширењето на сојот Омикрон ги погоди нивните екипажи и други вработени. „Јунајтед“ со...

Русија дозволи прелет на нејзина територија за американските авио-превозници

Американскиот Стејт департмент објави дека руската влада одобрила голем број на барања на американските авиокомпании за летови, но некои карго и патнички авиокомпании бараат повеќе одошто...