Интервју со Бранимир Јовановиќ: „Левица“ немаат идеологија, туку желба за моќ

Еден од основачите на „Левица“, во постоизборно интервју за Нова ТВ, говори за освоените гласови и пратенички мандати на партијата на предвремените парламентарни избори на 15 јули. Но, и за почетоците од формирањето на „Левица“, за патот што тогаш бил трасиран, а по кој партијата се движи сега, за скршнувањето од курсот на анти-националистичка партија и партија која ќе нуди решенија за секојдневните проблеми во партија што сега нуди национализам

Инвеститоторски рај за работнички пекол и државно спонзориран ќар

„Вистинската цена на евтината работна сила“ е новиот истражувачки труд на професорот Бранимир Јовановиќ кој што ги истражува ефектите од странсктие инвестиции и условите во коишто работат работниците во овие фабрики