Владата ќе расправа за намалување на ДДВ на струјата и за воведување на еколошка такса на горивата

Владата утре на седница ќе ги разгледува двете законски решенија кои се однесуваат на најавеното намалување на ДДВ на електричната енергија и за воведување на еколошка...

Се укинуваат сметкопотврдите: Правдање на трошоци во иднина со фискална сметка

Измените на Законот за Данок на додадена вредност (ДДВ) ги најави министерката за финансии, Нина Ангеловска, па компаниите и физичките лица ќе може да остваруваат право на одбивка со приложување на фискална сметка за трошоци направени за плаќање во готово или со картичка до 6.000 денари