Оружје,муниција и марихуана откри дебарската полиција во складиран градежен материјал

Полициските службеници од дебарското Одделение за внатрешни работи, помеѓу складиран градежен материјал пронашле оружје, муниција и марихуана. – Вчера околу 14 часот,  помеѓу складиран градежен материјал на...

Во Дебар Хекуран Дука прогласи победа

Кандидатот за градоначалник од ДУИ, подржан од СДСМ и коалицијата, вечерва прогласи победа по вториот круг од гласањето што се одржа денеска, неофицијално со 136 гласови...

Жителка на Дебар по земјотресот во Албанија: Живееме на петти кат, страшно беше

Земјотресите кои утрово беа регистрирани во близина на албанско-македонската граница ги вознемирија дебрани, посебно оние во станбените згради. Тие ги напуштија своите домови и одреден временски...