Попладнево на излезот од Дебар, на патниот правец Дебар – Струга, во близина на објектот на поранешната Електродистрибуција, се случи тешка сообраќајна несреќа во која се повредени седум лица од кои две потешко.

Во несреќата, учествувале две патнички моторни возила, едното од Дебар, а другото од село Новак, Oпштина Центар Жупа.

По дојава од граѓанин веднаш на местото на настанот испративме возило за брза помош. Повредени се седум лица, од нив две потешко, додека петмина се со полесни повреди. На сите им е дадена соодветна здравствена услуга. Еден од повредените, жител на Дебар, кој имаше тешки повреди е транспортиран во Специјализираната болница за ортопедија и трауматологија „Свети Еразмо“ во Охрид, додека жена од село Новак е под наша опсеврација во хируршкото одделение, но доколку има потреба и неа ќе ја транспортираме во друга соодветна установа, изјави Баки Алили, директор на општата болница со проширена дејност во Дебар.

Останатите пет лица се соодветно третирани и се во добра здравствена состојба, но поради стресот што го преживеале, според Алили, ќе останат неколку часа во болницата, по што ќе заминат во своите домови.

На местото на настанот се врши увид, а сообраќајот се пренасочува преку населбата Венец 2.