МБА: Граѓаните непотребно да не менуваат денари во девизи, има доволно во банките

Менувачките работи кај банките се одвиваат непречено, а банките располагаат со доволно девизна готовина и девизи за задоволување на сите потребите на граѓаните, информираат од Македонската...

Да се плаќа само со авгани: Талибанците најавија забрана за употреба на девизи во Авганистан

Талибанците денеска најавија дека целосно ќе забранат употреба на девизи во Авганистан. Економската ситуација и националните интереси на земјата ја наложуваат потребата од користење на домашната...