Филипче: Најголем број од починатите од ковид-19 со болести на белите дробови и дијабет

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека најголем број од починатите лица од ковид-19 имале хронична болест на белите дробови или дијабет. „Може да ја извадиме...

Случај „Ласкарци“: Возачот на автобусот бил дијабетичар, инсулинот не влијае на способноста

Од анализите на крв и урина направени по несреќата не е утврдено присуство на алкохол и други психотропни супстанци. Првиот лабораториски тест направен по незгодата покажува дека утринското ниво на гликоза во крвта било 10,1 милимол на литар“, изјави вешто лице од Институтот за судска медицина во презентацијата на извештаи за здравствената состојба на Маноил Трифуновски на денешното рочиште за ланската автобуска несреќа на автопатот Скопје - Тетово во која загинаа 16 лица, а 37 беа потешко повредени