„Фич“ го зголеми кредитниот рејтинг на земјава од BB на BB+

Кредитната агенција за првпат го зголеми македонскиот кредитен рејтинг по пауза од 13 години што според министерот за финансии Драган Тевдовски е најдобра потврда за исправноста на политиките што ги презема Владата и оти економијата се движи во вистинска насока

Драган Тевдовски: Платите растат, наплата на даноците е одлична

Макроекономските показатели се движат во одлична насока. Економијата се движи во позитивна насока, а со успешно придвижување кон НАТО и кон ЕУ може да се очекува забрзување на економскиот раст, вели министерот за финансии

Тевдовски: Рекордни 2,4 милијарди евра извоз во Германија

Позитивниот тренд со 16 проценти раст продолжил и во првите три месеци од 2018 година, но според македонскиот министер за финансии соработката може уште повеќе да се развива преку иницијативи за поврзување на компаниите

Тевдовска ја презеде функцијата министер за финансии од Миноски

Во Министерството за финансии на Република Македонија денеска беше извршено примопредавање на должноста министер за финансии. Новиот министер за финансии д-р Драган Тевдовски го презеде кабинетот...