Македонска алијанса потврди дека Темелко патувал преку граница

Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), партијата на Македонците во Албанија го осуди притворањето градоначалникот на општина Пустец на Едмонд Темелко. Од партијата потврдуваат дека Темелко...

Кривичен суд: Распишана централна и меѓународна потерница по Темелко

По градоначалникот на општина Пустец во Албанија, Едмонд Темелко, распишана е централна и меѓународна потерница, информираат од скопскиот Кривичен суд. Кривичниот совет на Основниот суд Скопје...

Распишана потерница по Темелко

Откако вчера Кривичниот совет на Основниот суд во Скопје го прифати барањето на СЈО и му определи 30-дневен притвор на градоначалникот на општина Пустец во Албанија, Едмонд...