Македонија не стравува од заканите за стопирање на рускиот гас – Бектеши тврди има алтернативни решенија

Снабдувањето со природен гас во Македонија е обезбедено до 15 април, тврди министерот за економија Крешник Бектеши. По најавите на Русија дека ќе ја стопира испораката...

Стопанската комора ќе ја повлече иницијативата за недела неработен ден доставена до Уставниот суд

Стопанската комора на Северна Македонија, на 18 февруари ќе ја повлече иницијативата пред Уставниот суд во врска со законското решение за недела неработен ден и дека...

Битиќи: Минималната плата ќе расте, следува и сет мерки за заштита на стандардот на граѓаните

Минималната плата ќе биде 18.000 денари и тоа ќе се случи, штом се постигне договор меѓу Владата, синдикатите и работодавците. Енергетската криза, економската криза и политичките...