Европска инвестициска банка: Војната во Украина повторно ја тестира отпорноста на економиите на Западен Балкан

Војната во Украина ја преиспитува отпорноста на економиите од Западен Балкан што сè уште се опоравуваат од пандемијата, изјави денеска Дебора Револтела, главен економист во Европската...

Панел: Прво да се анализираат научените лекции, па да се испланираат инвестиции

Северна Македонија е една убава слика, нашите финансиски резултати тука се многу добри. Гледаме политичка стабилност, регионална интергација, подобрена инфраструктура, владеење на правото. Тоа се работи...

Бесими-Павлова: Продолжува поддршката на Европската инвестициона банка за енергетиката и зелената економија

Европската инвестициска банка (ЕИБ) ја продолжува поддршката на земјата и регионот, а подготвеност за инвестиции во нови проекти беше изразена денеска на средба меѓу министерот за...

Поддршка од ЕИБ: Нови 100 милиони евра за македонските мали и средни претпријатија

Нови 100 милиони евра добри земјава од Европската инвестициска банка (ЕИБ) наменети за поддршка на петпријатијата со договор што беше потпишан денеска. – Денеска потпишавме исклучително...