(АНАЛИЗА) Неодговорноста на ВМРО-ДПМНЕ и опозицијата централно и локално, доведува во ризик проекти за здрава животна средина вредни 270 милиони евра од ЕУ фондовите

Пишува: Зоран Бојаровски „Активната блокада“ на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, што е синоним за неодговорно однесување, се пресликува и на ниво на локалните самоуправи во кои „владее“...

Судница во Идризово

Нова судница во „Идризово“ и реконструкција на затворот во Битола преку ЕУ фондови

Вкупниот буџет за двата проекта изнесуваше над два милиони евра од кои околу 1,6 милиони беа обезбедени од ИПА 2 програмата на Европската Унија (ЕУ) за поддршка на правосудството во земјата