Охридски пливачки маратон: Победници Французите Аксел и Касињо, Поп Ацев трет

Француските натпреварувачи Рајмон Аксел и Ошан Касињо се победници на јубилејното 50-то издание на пливачки маратон од серијата Ултра пливачки маратони на Светската пливачка федерација (ФИНА)...

Поп Ацев: Тактиката ми донесе резултат – подиум во Охрид и лидер во генералниот пласман

Времето со кое ја исплива 25 километарската рута од Свети Наум до пристаниште во Охрид беше 5:21:03 часа или осум секунди побавно од победничкото на Французинот Рајмон Аксел (5:20:55 часа) кој беше лауреат во Охрид и во 2013 година. Но, и тоа беше доволно за преземање на врвот во поредокот во ултрамаратони на ФИНА од Италијанецот Едуардо Стокино на две трки до крај на сезоната

Охридски пливачки маратон: Германецот Стуџински најбрз до пристаниште

„Климе Савин“ патеката од „Свети Наум“ до градското пристаниште, во должина од 30 километри, тој ја мина за 5:15,14 часа за прва победа во водите на Охридското езеро. Втор беше Евгениј Поп Ацев од Македонија, трет Аргентинецот Гилермо Бентола. Италијанката Барбара Поцобон со најдобро време кај девојките