Ден за сеќавање на жртвите од Холокаустот: Загрижувачки податоци за негирање на историјата

Пет проценти од возрасните Британци не веруваат дека Холокаустот се случил, а еден од 12 смета дека информациите се „преувеличани“, покажа истражувањето кое го спроведе фондација за...