Трифонов: Бугарија веднаш да стане членка на шенген зоната, па да ја тргнеме блокадата за Северна Македонија

Претседателот на партијата „Има таков народ“ Слави Трифонов смета дека прво САД кои толку инсистираат на членство на Северна Македонија во ЕУ, да ја стават Бугарија...

ЕБОР обезбеди 110 милиони евра кредит за изградба на 10 километри автопат од Коридорот 8

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Европската унија (ЕУ) продолжуваат да ја поддржуваат подобрата поврзаност во Северна Македонија финансирајќи ја изградбата на нов дел...