Медицински сестри во САД кеширале 1,5 милиони долари од фалсификување сертификати за вакцинација

Две медицински сестри од Лонг Ајленд се обвинети за фалсификување сертификати за вакцинација, заработувајќи повеќе од 1,5 милиони долари, јавија американски медиуми, повикувајќи се на обвинителството...

Условна казна: Французинка осудена на 18 месеци затвор за фалсификување на 24 ковид пасоши

Деветнаесетгодишна Французинка, која работи во најголемиот центар за вакцинација во Бордо, во средата беше условно осудена на 18 месеци затвор, бидејќи фалсификувала дваесетина ковид пасоши за...

„Будимо кроативни“: Вина од Македонија, Италија и Чиле се етикетирале како хрватски

Во голема акција на Европол и Интерпол под кодно име „ОПСОН 2020“ e откриено дека пет контролирани субјекти ја имаат злоупотребено употребата на хрватските традиционални термини - квалитетно вино со контролирано географско потекло и врвно вино со контролирано географско потекло, на вина кои не се од хрватско потекло, но потекнуваат од Северна Македонија (едно вино), Италија (двe вина) и Чиле (двe вина)