Избор: Александар Маленко е нов претседател на Пливачката федерација

Во трката за наследник на Александар Коцевски се вклучи и Миро Крстевски. Исходот од гласањето беше тесен (12:10) и заврши во полза на прославениот македонски пливач чиј прв приоритет во наредниот период ќе биде реактивирање на сметката на ПФМ која долги години е блокирана поради долгови што неофицијално изнесуват преку 10 милиони денари. За прв човек на далечинско пливање е именуван Томи Стефановски

Русите одлучија: Кокшаров ќе селектира, Самсоненко ќе координира

Спортскиот директор на Вардар го наследува Дмитри Торгованов на кормилото на националниот тим додека сопственикот на „црвено-црните“ во наредниот период ќе биде и потпретседател на Руската ракометна федерација (ФГР)