Филмот „М“ на Вардан Тозија меѓу шестте филма на сесијата филмови во изработка на Фестивалот во Котбус

Филмот „М“ во режија на македонскиот режисер Вардан Тозија ќе учествува на сесијата Филмови во изработка на филмскиот фестивал во Котбус, Германија. Од стотиците апликанти, само...

Кинематограферската ѕвезда Ањес Годар претставена на „Браќа Манаки“

Фестивалот „Браќа Манаки“ денеска беше домаќин на врвни кинематографери од Русија, Унгарија, како и француската кинематографска ѕвезда Ањес Годар, а беше промовирана и монографијата за браќата...

Петти ден фестивал „Браќа Манаки“

Кинематографери, продуценти и актери од Австрија, Италија и Унгарија, денеска говореа, на петтиот ден од фестивалот „Браќа Манаки“, за своите филмови кои публиката имаше можност да...