Ставре Јада револтиран: Општина Крушево ми додели срамни 10.000 денари за настап на ЗОИ во Пекинг

Нордиецот Ставре Јада е револтиран од односот на Општина Крушево во пресрет на настапот на Зимските олимписки игри во Пекинг. Локалната самоуправа на неговиот роден град...

Советот на општина Чаир реши средствата за Новогодишно украсување да ги пренамени за помош за семејствата на загинатите во автобуската несреќа

Советот на општина Чаир денеска на вонредна седница одлучи да им се додели парична помош на семејствата чии роднини го загубија животот во трагичната несреќа што...

УЈП: Работодавачи со државна поддршка за плати, но и задршка на дел од парите

Апелирам до сите работодавачи што не ја испочитувале законската одредба да го направат тоа кон своите вработени, бидејќи целта на финансиската помош беше да се зачуваат работните места, а не парите да ги земат работодавачите“, рече Лукаревска и додаде да го направат тоа пред да бидат јавно објавени

ЕК предлага пакет од три милијарди евра за десет земји, за Македонија 160 милиони евра

За Северна Македонија, ЕК предлага да се издвојат 160 милиони евра, за Албанија - 180 милиони, за БиХ - 250 милиони евра, за Косово 100 милиони евра и за Црна Гора - 60 милиони евра. Надвор од земјите од Западниот Балкан, европската извршна власт смета дека ќе бидат потребни 150 милиони евра на Грузија, 200 милиони евра на Јордан, 100 милиони евра за Молдавија, 600 милиони евра за Тунис и 1,2 милијарди евра за Украина

ЕУ: Со половина билион евра против корона-кризата

Пакет од 540 милијарди евра треба да им помогне на државите од ЕУ против последиците од корона-кризата, договорија министрите за финансии. Кавгите и уцените со распад на ЕУ беа непотребни и штетни, смета Барбара Везел

Светска банка со програма за помош на земјава од околу 140 милиони евра

Помошта вклучува и нов брз проект како одговор на итните приоритети во здравствениот сектор, но и за заштита на приходите на домаќинствата, како и реструктуирање на веќе одобрени проекти за мобилизирање на средства за поддршка на малите и средни претпријатија, стои во објавениот извештај на Светска банка