Битиќи: Интерконекторот со Грција можност да станеме регионален центар за снабдување со гас во Југоисточна Европа

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи присуствува на „Southeast Europe Energy Forum 2021“ во организација на Американско- грчката стопанска комора и Грчката асоцијација за енергетска економија....

Панел на Меѓународeн eкономско – финансиски форум: Треба да се најдат попроникливи и покреативни интервенции во економијата

Поголемо закрепнување на економијата од последиците на пандемијата со КОВИД-19 имаа оние земји каде што имаше поголема вакцинација и каде беа развиени системите за е-трговија, порачаа...

Заев на Бледскиот стратегиски форум: Европа е нашето семејство и очекуваме да не прифати

Премиерот Зоран Заев денеска зеде учество на лидерскиот панел на Бледскиот стратегиски форум посветен на темата „Иднината на Европа – Проширувањето“. Европа е нашето семејство и...