Сиромаштијата кај децата во Северна Македонија – семејните примања не се единствен фактор“ е тема на денешниот форум во организација на Канцеларијата на УНИЦЕФ во Северна Македонија и Finance Think – Институт за економски истражувања и политики во Скопје.

На Форумот ќе се дискутира и ќе се презентираат резултатите од првиот индекс за повеќедимензионална детска сиромаштија за земјата.

Со тоа сакаме да помогнеме да се развијат политики што ќе ја подобрат социо-економската благосостојба на децата и ќе овозможат побрз развој на човечкиот капитал, соопштија организаторите.

Најавено е обраќање на претседателот Стево Пендаровски и на претставничката на УНИЏЕФ во земјава, Патриција ди Џовани.