Бочварски: Во моментов интензивно се градат двата краци од магистралните гасоводи низ земјава

Министерството за транспорт и врски во пресрет на носењето на ребалансот на Буџетот веќе направи реалокација на средства и ги намали сите непродуктивни трошоци кои претходно...

Ковачевски со Мицотакис, Петков и Вучиќ ќе означи почеток на изградба на гасоводот Александрополис

За утре е предвиден почеток на изградбата на гасоводот за течен природен гас во Александрополис, што за регионот треба да донесе подобрена диверзификација во снабдувањето. На...

ТАНАП гасоводот како можност за конкурентни цени и алтернатива за Македонија

Транс-анадолскиот гасовод денеска официјално започна да пренесува гас до европскиот дел од јужниот гасен коридор на границата меѓу Турција и Грција. На свеченоста на пуштање во употреба на системот денеска присуствуваа и вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за економија, Крешник Бектеши и директорот на Националните енергетски ресурси, Бајрам Реџепи