Првото бебe во 2022 година е машко

Првото бебе во 2022 година на Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје се роди во 1 часот. – Бебето е од машки пол, тешко...

Гинекологија: Ниту бебе во инкубатор не беше загрозено од кусиот прекин на струја

Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство – Скопје соопшти дека ниту едно од критичните новороденчиња во инкубатор не беше доведено во животно загрозувачка состојба ниту пак,...