Омикрон ја одложи мерката за отворање на границите: Австралија останува затворена до 15 декември

Австралиската Влада соопшти дека поради појавата на новиот сој на коронавирусот Омикрон ја пролонгира одлуката за повторно отворање на своите граници. Границите требаше да бидат отворени...

ЕК: Договорот за управување со границите меѓу ЕУ и С.Македонија е блокиран поради бугарското непризнавање на македонскиот јазик

Од Европската Комисија за МИА потврдија дека договорот за управување со границите помеѓу ЕУ и Северна Македонија останува блокиран од страна на Бугарија затоа што оваа...

Грчките граници се заштитени од секаков вид закани, уверуваат министрите за одбрана и цивилна заштита на Грција

Порака дека границите на Грција се безбедни и заштитени, а земјата ќе се одбрани од било каква закана, испратија министрите за одбрана и цивилна заштита на...