ВИДЕО Безбедноста во регионот во фокус на министерската конференција во Грција, Спасовски се обрати на македонски јазик 

Министерската конференција во рамки на претседавањето на Република Грција со Процесот за соработка на Југоисточна Европа, е можност за нови перспективи и форми на заедничка соработка...

И покрај мерките за штедење половина Влада ќе оди на „Делфи форумот“ во Грција

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски ќе ја предводи владината делегација на седмиот „Делфи економски форум” во Грција. Во рамки на Форумот во различни денови учествуваат и вицепремиерот...