По угинувањето на 500 пеликани во Грција, да се пријавуваат симптоми на птичји грип или зголемена смртност, алармира АХВ

Oгледувачите треба да водат евиденција за болни и угинати птици, а потребно е и соодветно да се отстранува ѓубрето и угинатата живина од фармите како  можност...

Заедничките проекти во енергетиката на прво место во соработката со Грција: Ковачевски се сретна со Фрагојанис

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска го прими заменик-министерот за надворешни работи задолжен за економска дипломатија на Република Грција, Костас Фрагојанис, кој...

Маричиќ – Фрагојанис: Грција денес е силен лобист за нашата интеграција во ЕУ

Заменик претседателот на Владата за европски прашања, Бојан Маричиќ, беше домаќин на средбата со заменик министерот за надворешни работи, за економска дипломатија и отвореност на Република...