Нови хакерски напади: Вчера Министерството за образование, денеска за здравство

Министерството за здравство (МЗ) информира дека е хакирана и, во моментот, не функционира интернет страницата на ресорното министерство. Не функционираат ниту службените мејлови на вработените во...

Избори 2020: Кој стои зад хакерскиот напад на ДИК?

Факт е дека бевме мета на тежок хакерски напад. Ако целта беше да нè парализираат, апсолутно не успеаја во тоа, бидејќи за неполн час ние ги споделувавме информациите преку нашите платформи на социјалните мрежи и Јутјуб каналот. Но, не беше овозможено тоа да изгледа онака убаво и за око за целокупниот аудиториум“, изјави за Нова ТВ, Добри Јанчев, генерален секретар на Државната Изборна Комисија

Хакерски напад врз британскиот Парламент

Хакери се обиделе да продрат во електронската пошта на пратениците и нивните соработници на британскиот Парламент. Поради нападот британските министри и пратеници вчера немаа пристап до...