Министерството за здравство (МЗ) информира дека е хакирана и, во моментот, не функционира интернет страницата на ресорното министерство. Не функционираат ниту службените мејлови на вработените во институцијата.

Во тек е истрага што точно се случило, како и за колку време ќе се реши проблемот, соопштија од МЗ.

Цел на хакерски напад во текот на вчерашниот ден беше и интернет страницата на Министерството за образование и наука (МОН), а минатата недела, на денот на изборите, и интернет-страниците на Државната Изборна Комисија (ДИК), на Министерството за внатрешни работи (МВР), агрегаторот на вести time.mk и уште на неколку портали.