Бајден: Кризата во Авганистан не е неуспех

Американскиот претседател Џо Бајден синоќа го бранеше повлекувањето на американските трупи од Авганистан, истакнувајќи оти кризата не претставува неуспех, тврдејќи дека немало подобар начин тоа да...

Спасовски: Институциите мора да функционираат, хаосот во МВР ќе се среди уште денеска

Треба да се внимава во МВР, бидејќи не смее да има сериозни закани по безбедноста или тоа да го предизвикаат одредени постпаки кои ќе бидат преземени. Очекувам недоразбирањата да бидат надминати, рече техничкиот премиер на денешната прес конференција

Како да се остане жив

Тој што има да плати ќе преживее, а другите додека можат да издржат. Толку може ова здравство. Во држава која се декларира како социјална! Да, ова е Македонија и тука треба голема среќа да се остане жив!